Det ser ut til å bli hele fem nye ungdomsbedrifter fra Stranda vgs i år. Uten å foreløpig gi vekk for mye, så kan jeg røpe at vi også i år kommer med to tverrfaglige bedrifter, der entreprenørskapselever samarbeider med kokkeelever fra restaurant- og matfag. Den ene av disse bedriftene skal blant annet ta opp kampen mot disse produktene (på bildet) i de lokale isdiskene til Rema og Spar, sannsynligvis med sin egen laktosefrie serie med iskrem. En tredje bedrift skal designe og ta frem et nytt produkt innen kategorien "oppbevaring", mens de to siste ungdomsbedriftene står bak skolens nye teknologisatsing, og skal lansere nye apper i 2018.
EN:
Three weeks into the new school year (we started August 21st here in Norway) it looks like my students are starting up five different Student Enterprises. That's a new record! Two of these Enterprises are interdiciplinary, where my entrepreneurship students cooperates with some of the Chef students at our school. One of them will make their own brand of lactose-free ice cream. A third Student Enterprise will make a product within the "storage" category, while the final two Student Enterprises will work with technology and launch their own Apps.