Flere av årets ungdomsbedrifter ved Stranda vgs er nå i full gang. Lokalmat UB utvikler en ny app både for hverdagsmat og innovative retter – som hyller det lokale og særnorske for å få nordmenn flest til å utforske mer av «det norske kjøkkenet» i hverdagen. Elevene i Muffle UB tok seg en pause i UB-jobbingen for å være testpanel i en av Idar Vollvik sine nye app-satsinger; Geddit, som er basert på IR-teknologi. Den tverrfaglige ungdomsbedriften nICE UB jobber parallelt med både produktutvikling og emballasjedesign. De tre jentene i Pack UB er nå ferdig med idéutviklingsfasen og skal snart i gang med den første prototypen.
0 Comments
NO: Tidligere i år søkte Stranda vgs om HoppID-midler til å lage fem ulike reklamefilmer om Stranda kommune. For vår egen del så var hensikten å lage noen korte filmsnutter til skolens hjemmeside som presenterer Stranda kommune på en spennende måte til potensielle elever utenfor vårt kjerneområde. Disse filmene lager vi også engelske versjoner av, slik at de også kan brukes på den engelske delen av hjemmesiden til Stranda kommune (www.stranda.kommune.no). Nå er den første filmsnutten lansert, og temaet er friluftsliv: EN: My school has received municipal funding in order to create a series of commercial films about the town of Stranda (where our school is located). For the film that has been published on our school's website we have used Norwegian captions, while tourists can enjoy english captions for the movie that has been published on the town's public website (www.stranda.kommune.no). Here's the english version: NO:
Tirsdag delte jeg mine erfaringer rundt oppstart og drifting av ungdomsbedrifter ved Stranda vgs til 15 kolleger i Molde. Stikkord var UB-kultur, tilrettelegging og nettverk. EN: On tuesday I shared my thoughts and experiences around Stranda High School's previous Student Enterprises to 15 of my colleagues at a meeting in the city of Molde. Culture, facilitation and networking were some of my bullet points. 5 nye ungdomsbedrifter fra Stranda vgs i år / 5 new Student Enterprises from Stranda High School9/6/2017 NO:
Det ser ut til å bli hele fem nye ungdomsbedrifter fra Stranda vgs i år. Uten å foreløpig gi vekk for mye, så kan jeg røpe at vi også i år kommer med to tverrfaglige bedrifter, der entreprenørskapselever samarbeider med kokkeelever fra restaurant- og matfag. Den ene av disse bedriftene skal blant annet ta opp kampen mot disse produktene (på bildet) i de lokale isdiskene til Rema og Spar, sannsynligvis med sin egen laktosefrie serie med iskrem. En tredje bedrift skal designe og ta frem et nytt produkt innen kategorien "oppbevaring", mens de to siste ungdomsbedriftene står bak skolens nye teknologisatsing, og skal lansere nye apper i 2018. EN: Three weeks into the new school year (we started August 21st here in Norway) it looks like my students are starting up five different Student Enterprises. That's a new record! Two of these Enterprises are interdiciplinary, where my entrepreneurship students cooperates with some of the Chef students at our school. One of them will make their own brand of lactose-free ice cream. A third Student Enterprise will make a product within the "storage" category, while the final two Student Enterprises will work with technology and launch their own Apps. |
The teacherI denne bloggen vil entreprenørskapslærer Ole Hjellegjerde sporadisk fortelle fra sin hverdag som lærer ved Stranda vidaregåande skule på Sunnmøre. Formålet er å gi innsikt i hvor spennende og kreativt læreryrket faktisk kan være. Archives
February 2021
Categories |