Mot slutten av arrangementet ble det også avspilt digitale hilsener fra både Ung Entreprenørskap Møre og Romsdal og Stranda-ordfører, Jan Ove Tryggestad.
Lanseringsfesten 2020 ble i hu og hast omgjort til et heldigitalt arrangement, da kommuneledelsen påla skolen å gjennomføre den årlige lanseringsfesten uten publikum. Løsningen ble å strømme arrangementet via skolen sin Facebookside, og sende ut maten til de påmeldte gjestene, slik at de fikk både se programmet og spise det allerede produserte middagsmåltidet fra sin egen stue. Opptaket ligger fortsatt ute på Stranda vidaregåande skule sin Facebook-side. Rektor Jon Hjortdal kunne ønske velkommen til tidenes første digitale lanseringsfest ved Stranda vgs. Restaurant- og matfaglærer Per Alnes kunne fortelle litt om maten, som for anledningen ble sendt hjem til de 40 gjestene. De to ungdomsbedriftenes stander kan sees til venstre for scena. Første ute på scena var Spicy Salsa UB, som kunne fortelle om sin nye salsasaus, i tre ulike varianter. Deretter var det Ung Velger UB, som kunne fortelle om sin nye politiske app for unge velgere, som skal lanseres i god tid før valget i 2021. Tuva Kristine Brandli Korsnes vant årets Alumnipris, for sin innsats i prosessen med å omgjøre ungdombedriften Plastic Mission til et AS, våren 2020. Dette ble første gang en av skolen sine ungdombedrifter ble omgjort til et aksjeselskap. Mot slutten av arrangementet ble det også avspilt digitale hilsener fra både Ung Entreprenørskap Møre og Romsdal og Stranda-ordfører, Jan Ove Tryggestad. Kvelden ble avsluttet med innspilling av filmmateriale til årets femte reklamefilm for Stranda vidaregåande skule.
0 Comments
NO:
Det har nå snart gått et halvt år siden jeg var ferdig med min "30-dagers-slankekur". Den startet 18. mai, med en kroppsvekt på 92 kg, og endte 19. juni, med en kroppsvekt på 82,5 kg. Det er med andre ord i overkant av 200 dager siden den startet, og jeg har siden den gang gjennomført i overkant av 60 joggeøkter (hvor jeg alltid løper 10 km). På disse 30 ukene har jeg dermed i snitt løpt 2 økter i uka, og vært påpasselig med mengden av mat under hvert måltid. Begge bildene ovenfor er tatt umiddelbart etter en slik joggeøkt. Kroppsvekta tåler tidvis fint både sjokolade og potetgull, men jeg prøver å unngå typiske mellommåltider, som jeg vil anta at jeg hadde mange av før denne perioden. De siste 15 årene, med et par unntak i henholdsvis 2009 og 2013, har jeg stort sett veid rundt 90 kg. Det siste halvåret har jeg som regel spist frokost i halv åtte-tiden om morgenen, lunsj mellom 12:30-13:00, og middag mellom 16:30-18:00. Så spiser jeg også som regel litt knekkebrød med smør på i løpet av kvelden, men ikke det man kan kalle typisk "kveldsmat". Jeg drikker mye kaffi om morgenen og formiddagen, og mye kullsyreholdig vann om ettermiddag og kveld. Min hypotese er at så lenge jeg vedlikeholder kroppens forbrenningsnivå (som økte betraktelig etter måneden med slanking i sommer), med et par lange løpeturer i uken (altså 2x 1 mil), så vil kroppen kvitte seg med det som blir overflødig etter eventuelle utskeielser, som f.eks. korte perioder med økt appetitt eller festing. EN: It has been 6 months since I ended my 30-day diet, and lost 25 pounds; from my former weight of roughly 200 pounds, to my current weight of 175 pounds. This means that is has been 200 days since I startet this process, and during this time period I have conducted 10K runs about 60 times. In other words, an average of two separate 10K runs every week. Both of the photos above are taken immediately after such a run. My current body weight has no problem of handling modest amounts of chocolate or potato chips once in a while, as long as I avoid snacking in between meals. On a regular weekday, I eat breakfast around 7:30 am, lunch between 12:30-1:00 PM, and dinner between 4:30 PM and 6 PM. Then maybe some crispbread as a night snack. I drink a lot of coffee during the day, especially at work, and a lot of carbonated water during the afternoon and evening. My own hypothesis is that as long as I keep running my two 10K's a week, in addition to a predictable diet (at least with regards to when I eat), my body will keep burning all "excessive" fat that could lead to an increase in body weight. |
The teacherI denne bloggen vil entreprenørskapslærer Ole Hjellegjerde sporadisk fortelle fra sin hverdag som lærer ved Stranda vidaregåande skule på Sunnmøre. Formålet er å gi innsikt i hvor spennende og kreativt læreryrket faktisk kan være. Archives
December 2020
Categories |