Den andre ungdomsbedriften på Entreprenørskap og bedriftsutvikling ved Stranda vgs som samarbeider med matfagelevene hadde en ny testrunde i går. Her er forretningsideen å utvikle en "laksesnacks" for ungdom i deres egen aldergruppe (17-18 år), som skal sørge for et sunnere lunsjmåltid enn det mange ungdommer trykker i seg i dag. Smaken på selve innholdet hadde de forbedret kraftig fra første runde (i forrige uke), men de tok også en beslutning som kan gjøre dette produktet enda mer saftig og godt. De ønsker å gå fra tortillalefse til pitalefse, altså mer likt det andre bildet ovenfor (som ikke er elevene sitt bilde). Enkelte av matfagelevene er faktisk så ivrig at de begynner med testingen av ulike varianter av pitabrød hjemme i helgen. Til denne laksesnacks-ideen samarbeider ungdomsbedriften med Norsk Sjømat AS og Rema 1000 på Stranda. På sikt kan også de to ungdomsbedriftene samarbeide om en glutenfri variant av dette produktet, da pitabrød også står på planen til den første ungdomsbedriften.
0 Comments
Leave a Reply. |
The teacherI denne bloggen vil entreprenørskapslærer Ole Hjellegjerde sporadisk fortelle fra sin hverdag som lærer ved Stranda vidaregåande skule på Sunnmøre. Formålet er å gi innsikt i hvor spennende og kreativt læreryrket faktisk kan være. Archives
April 2021
Categories |