Dette skoleåret skal vi ha et tverrfaglig samarbeid på Stranda vgs. Noen av mine entreprenørskapselever skal danne ungdomsbedrift sammen med elever fra skolens matfaglinje. Vi la planen for en slik satsing sammen med både lærere og elever tidligere i vår. Bakgrunnen var rett og slett at en av mine døtre fikk påvist cøliaki. Da fikk jeg for alvor se hva som finnes av tilgjengelig mat for landets allergikere, og selv om det er en stadig økende "jungel" av glutenfrie varer i dagligvarebutikkene (se bildet ovenfor), så har vi fortsatt mye å gå på her til lands for å skape nye og spennende produkter for glutenallergikere. Nyere forskning indikerer at så mye som 1% av den norske befolkningen har cøliaki. Det er over 50 000 mennesker! På Facebook er 5 000 nordmenn medlem av en egen cøliaki-gruppe, så både engasjementet rundt og jakten på kunnskap om glutenallergi er stor. Dere skal få følge fremgangen til denne ungdomsbedriften på denne bloggen.
2 Comments
Eli
8/18/2014 06:14:43 am
Reply
Det vi savner mest av glutenfrie varer i butikken, er vel sånne bakervarer som man griper til når man er sulten og trenger noe mat fort. Alle andre kan kjøpe en bolle, men hva kan egentlig folk med cøliaki få kjøpt. Ikke så mye. Single-pakkete muffins, kjeks og lefser som andre folk kan gasse seg med "on the run", det hadde vært fint å få kjøpt for vår gruppe også.
Reply
Leave a Reply. |
The teacherI denne bloggen vil entreprenørskapslærer Ole Hjellegjerde sporadisk fortelle fra sin hverdag som lærer ved Stranda vidaregåande skule på Sunnmøre. Formålet er å gi innsikt i hvor spennende og kreativt læreryrket faktisk kan være. Archives
December 2020
Categories |