Dette bildet er hentet fra kaffebaren til Det Lille Hus i Sykkylven. På disken kan man se at de tilbyr lunsjretten "Pulled Hjort" til 99 kr. Hver eneste onsdag ungdomsbedriften Kafémat UB har kommet med sine leveranser av hjortekjøtt, urtebrød, coleslaw, viltketchup og dressing, så har man gått tom for denne lunsjretten lenge før lørdag ettermiddag. Denne gangen har de "tatt godt i" med hensyn til antall porsjoner, men det vil likevel ikke forundre meg om du er for sent ute om du tropper opp på Det Lille Hus i 13-tiden på lørdag.
EN:
This image is taken from the coffee shop "Det Lille Hus" in Sykkylven, Norway. At the counter there's a photo of the lunch sandwich "Pulled Deer"; a new and innovative sandwich made out of deer meat, coleslaw, a brand new game-flavored ketchup and dressing on a herb-flavored bun. Every delivery the Student Enterprise Kafémat UB has made on a wednesday afternoon have been sold out long before noon on saturday. This week they have heavily increased the number of units, but I still fear the coffee shop will be sold out on saturday afternoon.
På torsdag startet man salg av Pulled Hjort på Stranda også. Også det ble en stor suksess. KOS kaffibar får en ekstraleveranse fra Kafémat UB kl. 13:00 på fredag. Innen den tid er de sannsynligvis utsolgt. Kafémat UB sin største utfordring akkurat nå er tilgangen på hjortekjøtt. På Stranda vgs ringer vi nå rundt til jegere i både Sykkylven og på Stranda som det ryktes har mye hjortekjøtt i fryseren :-) De får en nokså grei pris for dette kjøttet også. Så kjenner du noen med fryseren full av hjortekjøtt, og som er villig til å selge noe av dette, ta kontakt med undertegnede.
EN:
This thursday the Student Enterprise also started selling their sandwich at a second coffee shop in Stranda (the town where their high school is located). This also became a major success, since they plan to make a second delivery today - on friday. Their biggest obstacle now is to track down deer hunters in order to buy enough deer meat to meet the high demand of their product.
Her er de tre kokkene (Olene, Madelen og Erlend), samt Cecilia, Veronica, Isabel og Henrik fra Entreprenørskap; de sju medlemmene av Kafémat UB.
EN:
On the image above: The three Chefs: Olene, Madelen and Erlend, along with my four entrepreneurship students; Cecilia, Veronica, Isabel and Henrik. These 7 students make up the Student Enterprise Kafémat UB (translates to "Coffee Shop Food Inc" in english).
Fra prøvesmakingen i midten av november
EN:
From the product development period back in november.
Fra produksjonen av produktets viltketchup.
EN:
From the production of game-flavored ketchup.
Fra produksjonen av urtebrød.
EN:
From the production of herb-flavored buns.
Så nå har både Sykkylven og Stranda fått seg en ny lunsjattraksjon. Nå som snøen er rett rundt hjørnet så blir målet å få skituristene fra Ålesund, som enten er på vei til opp til Fjellsetra eller Strandafjellet, til å enten ta en pit stop i Sykkylven sentrum eller stikke innom KOS kaffibar i Stranda sentrum.
EN:
The neighbouring towns of Sykkylven and Stranda both have ski resorts (see images below) that are popular amongst people from the city of Ålesund. The Student Enterprise's ambition is also to get these people to make a pit stop (for a late breakfast, lunch or small dinner), either at the coffee shop in Sykkylven or at the coffee shop in downtown Stranda.
Gitt at man får tak i nok hjortekjøtt til å holde det gående utover vinteren, da.
EN:
Given that the supply of deer meat will be able to meet the demand throughout the winter (The hunting season in Norway ended Dec. 23rd).