Denne karen vipsa over betaling for en av totalt 80 flasker med smoothie som ble solgt for 49 kr per flaske fra standen til ZUP UB under NM for ungdomsbedrifter på fredag. De siste 20 flaskene vi sendte nedover gikk med til smaksprøver.
EN:
This photo is from The Norwegian National Championship for Student Enterprises, where this guy bought a bottle of ZUP strawberry & raspberry smoothie for $8.60. That is high end pricing, even in Norway. But these girls sold 80 bottles from their stand on friday. We brought a total of 100 bottles with us, and the remaining 20 bottles were used to serve potential customers (and jury members) shot glas samples.
NO:
Hva så med selve prisutdelingen? Det begynte torsdag kveld med utdeling av de forhåndsdømte kategoriene, der vi var mest spent på prisen for Beste forretningsplan. Der har Stranda vgs vært på pallen de siste to årene. Juryen begynte med å vise de 10 finalistene (av totalt 36 NM-bidrag), og der hang vi fortsatt med. Men da de tre pallplasseringene ble lest opp var vi ikke lenger på listen.
So how did it go with the two Award Ceremonies? We felt we had a shot at the "Best Business Plan" award, and were nominated in the Top 10 final (photo above) among 38 contestants. But when the Top 3 Student Enterprises were announced, ZUP UB were not among the award winners.
Det som kom som en meget hyggelig overraskelse var at reklamefilmen til This is Stranda UB var Topp 10 blant de 38 nominerte filmene til kategorien "Beste reklamefilm". Der gikk pallplassene til Hordaland, Oslo og Hedmark.
EN:
The evening's most pleasant surprise was that the commercial movie "This is Stranda", made by students from my International english class, were Top 10 in the country, among 38 nominated movies.
På selve konkurransedagen handlet det meste om å prestere best mulig foran juryen til Gastronomiprisen. I 2015 tok Stranda vgs 2. plass under NM i denne kategorien. I fjor ble det 3. plass. Vi stilte i år med ekstremt populært produkt, som var inne på både Rema 1000 og Spar i nærområdet. Men hvor mye dette ville gi utslag på gastronomijuryen var vi veldig usikre på. Konkurransen var knallhard, og våre elever leverte gode prestasjoner på stand. Det er jeg helt sikker på. Så vi visste at det ville bli jevnt mellom de 4-5 beste.
On Day 2 of The Championship the students did their very best to impress the Gastronomy jury. In 2015 Stranda High School got 2nd place in The National Championship in The Gastronomy competition. In 2016 we got 3rd place. This year our students had an extremely popular product that is being sold in local grocery shops in our hometown and in a neighbouring town. Although the competition were really hard at The National Championship, our student gave their very best. But we knew it was going to be a really close race among the top 4-5 Student Enterprises.
Mannen som delte ut Gastronomiprisen var ingen ringere enn Bent Stiansen, mannen som vant Bocuse d' Or som første skandinav og nordmann i 1993. Gastronomijuryen hadde nominert seks ungdomsbedrifter til finalen, og ZUP UB var blant disse seks. Først ble Tangspræll UB fra Sør-Trøndelag ropt opp til 3. plassen. Deretter Kragerø Miljø og Østers UB fra Telemark til 2. plassen. Og til slutt Tind UB fra Nordland som vinner. Det var naturligvis veldig skuffende, men det gikk fort over. Jeg tror vi var veldig nær en ny 3. plass. Men det vippet ikke vår vei i år, og det må man nok av og til regne med. Vi er fortsatt blant de beste skolene i landet på det å drive ungdomsbedrift, og vi lærer noe nytt for hver gang vi deltar på NM. Så vi kommer sterkere tilbake :-)
EN:
The man handing out The Gastronomy awards were none other than the first Scandinavian chef to win The Bocuse d' Or back in 1993: Bent Stiansen. The jury had nominated six Student Enterprises to the final, and ZUP UB were among these six nominees (photo above). Needless to say, we were very disapointed when ZUP UB's name was not announced among the Top 3 positions. Personally, I think we were very close to a new 3rd place award, but unfortunately we did not make the cut this year. The students did their very best, and we are still among the best schools in the country when it comes to running Student Enterprise programs. And, most importantly, we learn something new every time we visit The National Championship. We'll be back :-)
Hopefully, The 2017 National Championship became a memory for life for these 10 students :-)