Alle svar loggfører jeg i vurderingsportalen Skolearena under selve samtalen. Deretter spør jeg som regel om hva eleven liker aller best ved faget mitt (Entreprenørskap og bedriftsutvikling), etterfulgt av hva de mener jeg bør endre på for å gjøre undervisningen enda bedre. Deretter snakker jeg litt om hvor viktig det er for begge parter med forutsigbarhet, før jeg kjapt går over halvårsplanen med eleven og gjerne drar frem noen av fagets kompetansemål.
Men den store overraskelsen denne gangen var tilbakemeldingene fra de mest skoleflinke elevene på studiespesialisering. De ser ut til å elske kombinasjonen av forelesninger med klassiske Powerpoints i form av forelesningsnotater som oppsummerer essensen av hvert kapittel i læreboka og Kahoot-runder med spørsmål fra både forelesningsnotatene og de eksemplene jeg har brukt i timene. De skoleflinke sluker den kunnskapen som kommer, og Kahootene gir dem den nødvendige repetisjonen som gjør at den nye kunnskapen lagres. "Helt genialt, for det er så lett å lære", var det en som sa.
Hva så med elevene som ikke ligger i den samme enden av karakterskalaen? Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at dersom man bruker for mye Kahoot så vil det virke demotiverende for de elevene som aldri når opp på resultatlisten. Og har man konsentrasjonsvansker og sliter med å henge med i timene, så går dette opplegget rett og slett for raskt i svingene. Mitt undervisningsopplegg er rett og slett skreddersydd for skoleflinke elever. Og det holder ikke på dette trinnet. Så jeg må rett og slett moderere både tempo og opplegg. Alle skal med.