For i år fikk jeg det virkelig ikke slik jeg ville ha det - rent resultatsmessig. Ved Stranda vgs har vi aldri lagt vekt på rene ideer rundt våre ungdomsbedrifter. Altså ideer som kanskje kan bli til et produkt i fremtiden. Elevene bygger eller utvikler et produkt eller en tjeneste, tester det ut og lanserer konseptet før fylkesmessa i mars måned. Begge årets ungdomsbedrifter leverte varene så det holdt.
3. klassingene og elever fra restaurant- og matfag laget en tradisjonsrik tjukkmjølkspudding i moderne form, basert på spennende Røros-produkter. Et fantastisk produkt som fort hadde havnet blant Topp 3 under gastronomikategorien på Lillestrøm (NM). Det har man naturligvis ingen garanti for, men produktet satt som en skudd, og de hadde også Rørosmeieriet "i ryggen". Denne ungdomsbedriften endte med to priser under fylkesmessa, og gikk altså ikke videre til NM.
Den andre ungdombedriften laget, på oppdrag fra Stranda kommune, en app om Henrik Ibsen sitt forhold til den lille bygda Hellesylt. Denne appen ble tidlig oppdaget av et fransk TV-team, som etter planen kommer til Hellesylt i slutten av juni for å lage et reiseprogram om Henrik Ibsen sin inspirasjon til å skrive "Brand". Hellesylt-reklame på fransk TV klinger det godt av! Kun på grunn av elevenes app, som for øvrig også mottok to priser under fylkesmessa, og dermed heller ikke kvalifiserte seg til NM. Årets juryer la mer vekt på gode ideer til potensielle fremtidige produkter, og dermed så hjalp det lite med det vi kom med.
Slik, da var den sutringa unnagjort ;-)
Jeg trenger for øvrig tips om lokale Ibsen-eksperter som kan mye om Ibsen sitt besøk til Solnør Gård i 1862, og litt om inspirasjonen han fikk der til å skrive "Rosmersholm". Det er også til det franske TV-teamet.
Jeg legger her ved årsrapportene til disse to ungdomsbedriftene, så kan den som vil se hva de har vært igjennom og oppnådd gjennom dette skoleåret. Læreren ble i alle fall særdeles fornøyd med den jobben som gjennomført :-)

munnfull_ub_Årsrapport_2018-19.pdf |

ibsen_hellesylt_ub_-_årsrapport.pdf |